Home
Wereldkaart
Wie was waar?
Mijn bestemmingen
Inloggen
Over ons
Fotogalerij
Contact
<<
>>
  Bestemming Aruba

Aruba (Nederlandse Antillen)

Aruba is de ideale zonbestemming. Het tropische eiland behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden en is prachtig gelegen in de Caribische Zee, ten noorden van Venezuela. Aruba behoort tot de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao) van de Kleine Antillen. De hoofdstad van Aruba is Oranjestad en het eiland telt ongeveer 100.000 inwoners. Het mooie eiland is een populaire vakantiebestemming voor met name Amerikanen en Nederlanders. Aruba is vooral zeer geliefd voor een duik- of zonvakantie. Aruba, 'One Happy Island'. 
Videos Video's (997)   Google Maps Google Maps   Ervaringen Ervaringen (3)   Toevoegen Toevoegen
   
Vakantie Vakantie
Weer Weer
Beoordelingen Beoordelingen
Google Earth KMZ Google Earth (.kmz)
   
>>
Digg  delicious  MSN reporter  e-kudos  Nujij.nl  Furl
 
Video's (997) -  
 
Vakantie Google Maps
 
 
Ervaringen, reisverslagen, tips en opmerkingen
Om een ervaring te kunnen delen dien je een account te hebben. Klik hier om een account te maken of in te loggen.

Ervaringen (3)
Ik ben twee keer op Aruba geweest. Een keer als 15-jarige in de zomer van 1992 en de laatste keer in 2004. De eerste keer sliepen we in het Sonesta-hotel in Oranjestad, waar je met bootjes naar een privé-eiland (strand) werd gebracht. Destijds werd er op het eilandje een soort buitenaquarium aangelegd waar allerlei dieren in werden gestopt zoals schildpadden enz. In het bootje dat ons op een van onze vakantiedagen naar het privé-strand bracht werd een haai (verpleegstershaai/nurse shark) vervoerd die ze uit zouden zetten in het buitenaquarium. Ik mocht het beest toen aaien wat ik destijds wel interessant vond. Week op Aruba geweest en de week daarvoor cruise gemaakt door de Caribbean. In 2004 verbleven we in het Radisson Hotel aan de zogenaamde Palm Beach. Mooi hotel! Die vakantie een Jeep Safari gedaan over het eiland waarbij je zelf mocht rijden (wel rijbewijs meenemen), een aanrader!  
Img Ronald Bloemhoff
07-04-2008, 17:52
Het Sonesta-hotel waar ik in 1992 sliep had in 2004 overigens een andere naam, ik weet niet welke.  
Img Ronald Bloemhoff
07-04-2008, 17:57
Wij zijn in september 2003 in het Renaissance Aruba Beach Resort & Casino in Oranjestad geweest.
Oranjestad is een leuk stadje, veel winkeltjes en eet en drink gelegenheden. Aruba is behoorlijk duur. Het Renaissance hotel is een goed hotel en ligt aan de boulevard midden is het stadje. Je gaat met een bootje naar het eigen Renaissance eiland, daar zijn 2 stranden, dit is werkelijk een tropisch paradijsje. Wij hebben in het gedeelte aan de boulevard gezeten, dit is voor boven de 18 jaar, er is ook nog een gedeelte dat aan het strand ligt.
We hadden een auto gehuurd en hebben het hele eiland in 1 dag gezien. Eerst naar boven gereden en toen via de noordkust langs het strand weer een stuk terug gereden richting St. Nicolaas. Hier is het leuk om een bezoekje te brengen aan Charlie's bar. We hebben ook heerlijk gezwommen bij Baby Beach een geweldig wit zandstrand.
 
Img Jorry van Hulst
10-10-2008, 18:09